Friday, April 4

KUASA TUHAN

Picture was taken on the 4th April, thanx to my friend, Bao, even though i asked him to snap a full-shot picture. It was approximately at 5.10pm and it was raining heavily. Very! Tak sangka plak jalan yang nak pergi hellstel boleh banjir. Yes, the road was filled with water, even the bus can't move through it because the flow was so fast! Mula-mula ingat nak tunggu dalam bus je. But then, all of us has decided to go out and watch the flood. Memang dasyat gila! Sungai yang punyalah besar tak boleh tanggung air lagi sampai banjir. Everyone was hectic to watched.

Nak tunggu air surut, memang confirm lambat. Time tu pun, hujan renyai2 je. Memang dah desperate sangat nak balik ni. Planning nak ke Alamanda that evening. Dahtu, masing-masing 'brainstorming' untuk redah je banjir tu. Aku pon join jela sekaki. Kalau tak join kang, tercicir kat belakang sorang2.

Then, mula la busy lipat kaki seluar sampai ke lutut. Air memang tinggi woo, paras lutut. Arus memang deras. Boleh rasa lajunya masa tengah jalan tu sebab kadang-kadang nak tergolek jadinya. Masa jalan tu jugak, nampak la ada buih-buih terapung hanyut depan kitorg. Hahahahahaha. Dalam otak ni dah fikir macam-macam dah. Dari mana la buih-buih ni datang agaknya. Hahahahhaha. Lucu sungguh.

Well, it took about 5 minutes for us to reach the other side of the road. Time tu kaki tak perlu nak cerita la. Gatal-gatal suma ada. Ntah apa yang ada dalam air tu pon, tatau lah..Redha jela kalau kene sifilis kat kaki. Anyone with an anti-bacterial tissue perhaps? Anyone.. Hahahha.

-cottoncandyflavouredstrawberry-

 
Blogger design by suckmylolly.com