Thursday, June 17

Dui Bu Qi

Memang dah tertulis yang aku ni hidup untuk lonesome agaknya. Kalau betul, ikut lah. Tak boleh nak betah. Makin lama hidup, makin banyak bajingan sekeliling bagi masalah. Tak puas hati punya pasal, aku cuma boleh mengadu dan merayu. Kenapa, kenapa dan kenapa?

Dulu aku naif. Baru kenal manusia, dah boleh terus suka. Langsung tak pandang kiri kanan. Aku fikir, aku layak untuk jadi senang balik, jadi orang yang paling gembira dalam dunia dah kumpul air muka aku balik dengan peristiwa peristiwa bodoh yang aku dah buat. Aku kongsi macam-macam cerita dan pengalaman. Bazir segala masa menghadap komputer tak hirau mandi dan makan.

Bila dah jumpa manusia yang paling jujur, satu kepala, dan yang betul betul buat kita rasa selesa dan selamat untuk hidup, aku dapat rasa ni masa yang paling layak untuk aku jadi senang balik. Aku dah ready untuk buang dan lupakan semua bajingan bodoh. Aku dah ready untuk belajar jadi diri aku balik. Dan yang paling penting, aku dah ready untuk bercinta dan laungkan di hadapan khalayak ramai yang aku sudah jatuh cinta. Tak perlu takut, sebab aku bukan keseorangan. Aku ada dia.

Tapi, macam aku cakap tadi. Memang dah tertulis agaknya yang aku ni hidup untuk lonesome. Kalau betul, ikut lah. Bajingan bajingan sekeliling boleh teruskan hulur masalah. Aku dah penat mengadu, aku dah puas merayu. Aku tak layak untuk bercinta. Aku tak layak nak hidup senang jadi orang yang paling gembira dalam dunia. Tak boleh nak betah.

I am truly madly deeply happy for you, friend. You deserve to be happy and to be loved. Everyone is different. You just need to listen to your heart, be true to yourself, and think big. Keep doing what you love and only do what you love. If you don't love it, don't do it. If you have to do it, find a way to love it. Like you said, the most important thing is being happy. And you are absolutely deserve to be happy. Namaste

See. Naif kan aku?

 
Blogger design by suckmylolly.com